Härligt!!!

Satt nytt pers idag på 100 meter crawl, 1:08,40! 1,8 sekunder bättre än det förra så det va en rejäl kapning, så det kanske går att ta nåra tiondelar till.
Men under insimet kände jag mig riktigt seg och inte alls motiverad. Sen började vi ta tid på 50 meter och då simmade jag på 31,2 tror jag vilket är ungefär samma som mitt pers. Sen körde jag en 100ing på 1:10,80 som va strax över mitt pers. Kände då att det fanns mer att ge. Så efter några minuters vila och 150 meter lugn simning klev jag upp på startpallen igen och va otroligt laddad! Kände hela vägen att det va ett pers på gång. Riktigt skönt när klockan visade 1:08,40.

Simma

Någon timme kvar till tordagsträningen med Herrljunga simsällskap. Idag brukar det vara alldeles för många med och simma så det blir nog en rätt lugn träning. Får ta det lungt och bara glida med!
Tidigare idag körde jag 15km skidor. All snö som kom igår gjorde spåren väldigt tröga. Men för att se det positiva så blir det ju bättre träning. Imorgon blir det nog att tejpa om skidorna. Ska korta tejpen en hel del. Vill inte att den ska ta något av glidet, för nästa söndag är det tävling och det ska visst vara en väldigt flack bana. Hoppas på bra före annars skiter jag i att åka dit!

Nu ska jag ladda med pannkakor!

// Kalle

Tävlas

Tävlandet förra veckan gav mersmak så idag anmälde jag mig till Billingens Långlopp som är 42 km långt. Ska bli spännande att se hur jag presterar där. Iofs är mina tävlingsnerver helt kassa men det är bara att gör det bästa av situationen. Spännande att se hur långt fram jag lyckas seeda mig för vasaloppet. Tror det blir svårt att komma till femman. Men sjuan ska jag nog klara av iaf. Det blir full fart från start för att se hur länge det håller.


// Kalle

Självförtroende

Efter att jag har byggt upp mitt självförtroende ett tag på skidor så fick jag en "liten" svacka i tisdags när jag kom näst sist på KM... Men det kan vara bra att komma ner på jorden och inte tro man är störst bäst och vackrast ;) Så nu är det bara att träna ännu hårdare så jag kan vara med och utmana nästa år (om det blir någon snö).

Idag körde jag 23km i 4:40 tempo, så då växte självförtroendet igen! Funderar på om jag ska våga mig på ett seedningslopp till Vasaloppet för att se lite hur jag ligger till. Hade varit gött att komma till 5 startled. Inte för jag ska köra vasan men då får man iaf ett riktigt kvitto på hur skidformen är. Men för att komma dit måste jag ha en fart runt 4-4:10. Det kanske är i tuffaste laget..


// Kalle

KM

Blev ett rätt jobbigt lopp. Temperaturen låg på 0 och då biter inte tejpen riktigt som den ska. Så det va riktigt kämpigt upp för backarna. Men tyckte jag hade rätt så bra glid iaf. Vet inte riktigt hur många det va som startadede i min klass, men typ 10 pers och jag kom näst sist.. Jag åkte i mål på 39:28 (enligt min klocka) och jag hade behövt åka 4-5 minuter snabbare för att inte komma näst sist. Det hade jag inte fixat även om jag hade haft riktigt bra fäste. Men dom i min klass är ju skidåkare, det är inte jag ;-)

För att jag ska bli snabbare måste jag träna mer intervaller där jag ligger på hög puls! Igår hade jag 168 i snitt vilket är rätt högt för mig. Det kan jämföras med 164 förra veckan när jag körde samma bana på 38:13 och när jag sprang pers på 10km och hade en snittpuls på 160. Så jag behöver jobba lite med pulsen. Men jag är ju fortfarande i uppbyggnadsfasen. Nästa år kommer jag vara riktit vass ;)


// Kalle

Laddad

Nu är det ungefär 3 timmar kvar till start i KM. Och ländskidåkning är inte precis min sport.. Taskig teknik och jag tror inte jag har dom bästa skidorna idag.. Det var 35 mil sen jag vallade dom sen (kör på tejp). Och igår när jag testa banan gled det riktigt illa. Topphastigheten igår va 32 km/h, det kan ju jämföras med förra onsdagen då jag hade 46! Iofs gick jag inte för fullt utför igår men skillnaden är ändå rätt stor. Så mina 38 minuter från förra veckan tar jag nog inte, men jag ska ge gärnet och göra mitt bästa!

Detta låter nästan som ett försvarstal och det är innan loppet är kört. Men jag är riktigt laddad! Kommer gå ut och ge max redan från start och se hur länge det håller. Det är ju ändå "bara" 40 minuter det handlar om. Inget långlopp precis.


// Kalle

Halvvasan

Skidåkningen går rätt så bra nu! Har skidat ihop 21 mil nu vilket är ungefär så mycket jag fick ihop förra säsongen inkl. öppet spår. Sen så har jag mycket bättre kondiotion nu än förra året. Det ända som jag ligger efter på är styrka eftersom jag inte tränar något på gym nu. Jag känner att jag skulle vilja se hur snabb/långsam jag skulle vara på ett seedningslopp till vasan. Helst skulle jag vilja åka halvvasan. Men det kostar lite väl mycket, men det kanske vore skönt med en liten mini-semester (eller vad tror du Mikaela)?

Men imorgon ska det nog tävlas iaf, då är det KM för OK Kullingshof. Bara föret är det rätta så är jag med. 4x2,5km på en onödigt kuperad bana! Det är som gjort för att jag ska köra ihjäl mig... Ska testa två varv ikväll för att se lite hur spåren är och hur det är att köra i elljus.Mikaela i Lördags


Jag i Lördags


// Kalle

Pers!

Året började riktigt bra. Igår satt jag nytt pers på 100 meter fritt, 1:10,2! Det är en kapning med 4 sekunder. Men ändå kände jag mig väldigt seg på insimningen och hade väl egentligen ingen lust att simma på tid. Men väl på startpallen så fick jag en bra känsla i kroppen. Första 25an va grym, hade riktigt bra grepp i vattnet. Även dom två följande kändes riktigt bra. Sista längden va det bara att kämpa sig igenom, men det kändes bra att orka 75 meter i rätt bra fart. Fick tyvärr inga mellantider. Med lite bättre "formtoppning" så är jag under 1:10. Och nu har jag "bara" 6 sekunder kvar till årsmålet!


// Kalle

Axel

Har fortfarande lite "ont" i höger axel. Måste ha sträckt någon muskel när jag körde skidor i osdags eller tordags. Men igår åkte jag och Mikaela skidor =) Vi körde 15 km vilket va rätt långt för henne. Vi höll 5:45 tempo vilket får anses vara okej för Mikaela. Det va skönt att köra lugnt när jag inte kände mig helt bekväm med axeln.
Nu ska vi åka till simhallen  i Herrljunga för att simma. Sen ska jag åka skidor. Planen är att köra 4 varv på femman och ett på elljusspåret. Sen blir det vila imorgon och känns kroppen okej på tisdag blir det KM 4x2,5 km. Men då måste axeln vara 100% annars står jag brevid och tittar istället.


// Kalle

Hemsida

Tänkte se om jag inte kan fixa en hemsida där jag kan lägga ut min blogg. Det blir lite lättare att hålla koll på vad jag håller på med då. I en blogg "försvinner" ju inläggen efter några dagar. På en hemsida kan man ju lättare hitta info om mig och mina äventyr. Det gäller ju bara att ta tag i det. Men jag får nog ta hjälp av min svåger i detta ärendet, han är ju trotsallt  en riktig datanörd ;)

Kanske ska passa på att åka lite skidor idag, man vet ju inte hur länge snön ligger kvar!


// Kalle

Licens

Sitter och väntar på min simlicens så jag kan anmäla mig till Vansbro. Hoppas på att jag får den nästa vecka. Ska bli riktigt inspirerande att anmäla sig till tävlingsklassen! Jag tror inte jag har så mycket att hämta där men 2011 kanske är mitt år? Hur som helst kommer det bli jävligt roligt men nervöst Lördagen den 10de Juli! Kan ju bara bli succé??


// Kalle

Snö snö snö

Så länge det är så här "mycket" snö ute så blir det ingen löpning. Men då är det bara att damma av skidorna och hålla ingång flåset med hjälp av dom. Igår åkte jag 5km bara för att testa elljusspåret i Vårgårda. Och idag åkte jag 20km. Riktigt nöjd med tempot som blev 4:58 min/km, och då kan man ju räkna in att jag körde omkull två gånger och låg och spratla en stund på marken. Så länge det går rätt fram och är bra spår i nedförsbackarna är det ingen fara, men svänger de och spåren försvinner har jag inte en chans! Men ju fler mil jag får på skidorna desto bättre borde det gå. Hoppas på att köra någon mil imorgon också.


Öppet spår 2009


// Kalle

Projekt 15

Det startade upp sammtidigt som bloggen kom igång efter sommaren. Målet är att gå ner 15kg till Kalmar. Började på 94,5kg och har väl ungefär kommit halvvägs sedan dess. Väger runt 86 kg nu. Men med det färska nyårslöftet så kommer jag få en hjälp på traven. Ingen läsk eller godis kommer göra nytta för mig! Godis har kommer nog gå rätt bra att klara sig utan men colan bli tuff! Brukar väl dricka en flaska om dagen (50cl), men nu är det slut med det tills jag väger under 80 kg! Och när jag börjar närma mig den vikten ska jag fira med att beställa en våtdräkt! Får se hur lång tid det tar. Jag hoppas kommer ner till 80 innan vätternrundan i mitten av Juni.


// Kalle

RSS 2.0