Oteknisk!

Jag kan nog vara en av dom mest otekniska cyklisterna! Igår va de Motionslopp här i Vårgårda. Inget allvarligt utan ett varv på damernas världscupsbana som är 11 km. Drygt 500 startande trots att de va skitväder! Regn, hagel och åska! Och de är väl här jag ska återknyta till att jag är så oteknisk. För när de ska svängas i denna väderlek bromsar jag försiktigt ner till knapp styrfart för att ta kurvan utan att köra omkull! Och sen är de fullt igångdrag för att få upp farten igen. Inte bra på något sätt, jag litar helt enkelt inte på mig själv som cyklist!
Och de behöver inte ens vara blött ute för jag ska ha problem att ta kurvor. Ni som cyklade med mig på Hisingen runt vet att jag va på väg ut på en åker i en 90 graders högersväng! Och då va de inte blött alls.. Så de är inte bara konditionen som måste jobbas på för att jag ska bli en duktig cylist!

Hur gick motionsloppet då? Ja de va väl inga större problem att vara först över mållinjen. Körde med Mikaela på rulle till häggrungabacken där jag tog mitt eget tempo och hon va tvungen att släppa. Sen körde jag solo in. Och Mikaela kom in som nummer två, så vi höll de inom familjen ;-) Sen blev de ett extra varv för att trampa ur lite. Sen körde jag 3 mil innan så igår blev de drygt 5 mil. Ganska bra för de är ju trots allt fortfarande semester!

// Kalle

Då va de dax!

Med ganska exakt ett år kvar till Kalmar triathlon så startar jag min blogg! Jag har bestämt mig sen några veckor tilbaka att jag ska försöka bli en Järnman! De är nog väldigt mycket svårare än va jag kan föreställa mig! Men med en blogg så ska jag försöka hålla motiovationen uppe. Blir ett spännande år med mycket träning! I år snittar jag 5,3 timmar i veckan och de behövs väl ökas på något. Vet inte hur mycket och hur jag kommer träna. Men jag har ett tag på mig att komma på de. Något jag behöver bygga upp är löpningen, som de är idag kan jag nog springa 10 km och inte mycket mer! De ska jag väl börja med snarast. I början blir de väldigt korta pass tills jag byggt upp en bra grund. Kommer nog inte springa några marathon på träning utan längsta träningspassen bör väl ligga någonstans runt 20-25km sen blir de självklart några enstaka längre när tävlingen börjar närma sig.
Simningen är nog de jag är minst orolig för, där tappar jag inte så mycket tid som jag gör på cykling och löpning. Maxtiden på hela Järnmannen är 15 timmar. Får väl försöka analysera fram ett tidsmål (självklart är jag är nöjd med ett genomförande men tidsmål är bra för träningen!), någon av er kanske har något förslag på vad som är ett realistiskt mål?
Cyklingen då? Ja, de är ju de jag kan och vet redan nu att de kommer bli min starkaste gren, men 180 km är väldigt långt och i triathlon får man inte ligga på rulle utan måste klara sig helt själv!

// Kalle

RSS 2.0