Semester

Igår kom jag hem från två veckor semester i Dalarna. Tyvärr blev det inte så mycket träning som jag hade hoppats men några pass lyckades jag "klämma" in. Tyvärr har jag varit sjuk till och från sen vättern så det har inte blivit så bra uppladdning för Kalmar som jag hade hoppats. Men det är skitsamma nu! Nu ska jag bara fokusera på Lördagens uppgift och det är skitsamma om det tar 13 eller 15 timmar, bara jag kommer i mål.

// Kalle

Tempostyre

Igår åkte jag raka vägen till Falköping efter jobbet och köpte ett nytt clip-on styre till cykeln. Och idag blev det att testa. Körde en mil innan jag va tvungen att stanna och ända inställningarna. Sen blev det lite bättre, men fy vad jobbigt det va att köra i tempoställning. Klarade inte mer än någon km åt gången, fick syra i armarna. Så jag kanske sitter knasigt eller så är jag helt enkelt inte van än?? Nu har jag pinnarna rakt fram (här vore kanske en bild på plats, men orkar inte fota nu så det kommer en imorgon istället!) men funderar på om jag inte ska rikta dom lite mer uppåt, typ.
Hur som helst gick det riktigt bra idag, körde 75 km med ett snitt på 32,5 (solo) i blåst och rätt "backigt". Väldigt lurigt att ligga i tempoställning när det blåser sidvind och man har 50mm hjul... Målet på Kalmar är att köra på 6 timmar och där ska jag försöka inkludera första bytet också. Så ett snitt strax över 30 är beställt till den 31 Juli!


// Kalle

Klantigt!

Innan dagens cykelpass så skulle jag montera min clip-on tempobåge som jag köpte för fyra år sen till horla triathlon. Men den passade så klart inte på min "nya" cykel, styrets diameter va för stor... Riktigt klantigt att jag inte tänkt att kolla upp det innan, det är ju bara fyra veckor kvar till Kalmar och jag har inte cyklat något pass i tempoställning... Så imorgon efter jobbet får jag åka raka vägen till Racerdepån i Falköping och införskaffa mig ett nytt. För utan tempobåge kan det bli lite besvärligt att trampa 18 mil solo i Kalmar.


Efter incidenten med tempobågen va jag inte alls sugen på att cykla längre. Men kände att jag va tvungen att rulla några mil iaf. Första två milen kändes sega och jag hade ont i benen från fredagens löpning. Men sen vaknade kroppen till och jag höjde snittet från 28 till 30,5 så formen finns där någonstans. Nu ska allt bara knytas ihop lagom till Kalmar!// Kalle


Då är jag igång

Idag tränade jag första passet på två veckor. Riktigt skönt att få knyta på sig skorna och ta första (nja) trevande steget mot Kalmar. Åkte till Kullingshof för att springa i skogen med chans att få lite skugga. Och skugga behövdes, va 27-28 grader! Och jag och värme kommer inte speciellt bra överens. Men drack vatten efter 5 och 10 km vilket verkligen behövdes! Sprang på rätt så bra första 10 km med negativ splitt vilket kändes riktigt gött! Sen tog jag det väldigt lugnt, men fick inte ner pulsen men det kändes inte lika ansträngande som pulsen va hög. Men den höga pulsen kan nog bero på värmen och inte att jag har varit sjuk. Hoppas kroppen är återhämtad tills imorgon för då blir det cykling!


// Kalle

Vansbro

Nu är det snart bara en vecka kvar till jag ska göra del två i min svenska klassiker. Målet på hela klassikern är under 20 timmar och när jag  cyklade in på 8:30 på vättern så ligger jag halvtimmen före målet alltså är sluttiden nere på 19:30.
På Vansbro är målet att simma under 60 minuter. Och det borde jag klara trots att jag inte tränat simning sen början av april. Men när jag väl va igång med simningen hade jag fantasier att simma under 50 minuter och kanske rent av ner mot 45. Men nu får jag vara nöjd med 55-59. Nu gäller det bara att få ordning på förkylningen så jag kan träna några konditionspass innan Vansbro. De är ju dumt att inte ha tränat på tre veckor och sen chocka kroppen i en timme! Håll tummarna för mig!


// Kalle

RSS 2.0