Kroppen vill inte

Kroppen verkar tyvärr inte hålla som den ska! I fredags testade jag att springa igen efter en veckas uppehåll från löpningen. Sprang 10 km i lungt tempo och allt kändes bra. Idag sprang jag igen och första 20 min kändes väldigt bra! Men sen kom en tendens till smärta i benhinnorna och efter 43 minuter la jag av för jag vill inte dra på mig något onödigt. Kanske är läge för ett par nya skor? Och jag får försöka hålla löppassen korta, de är långt kvar till jag ska kunna springa 42 km. Men jag börjar bli orolig...

// Kalle

Projekt 15

Då har de gått två veckor och de har gett lite resultat på vågen. 2,8 kg ner på två veckor. Igår så firade jag med godis på kvällen, (jag vet, helt onödigt!). Men nu är de väl bara fortsätta tänka sig för och plocka bort två kg till nästkommande två veckor så ligger jag under 90!

// Kalle

Arbetslös

Igår va min första dag som arbetslös! En helt ny erfarenhet, har lyckats att aldrig vara de innan. Men nu halka jag dit, men hoppas på att hitta ett nytt jobb så snart som möjligt.
Nu har jag haft vila i två dagar och hoppas på att komma ut på ett löppass ikväll. Får känna hur kroppen är för sist jag sprang kändes de inte bra. Vill verkligen inte dra på mig någon skada så här tidigt (helst aldrig)! Imorgon får de nog bli ett distanspass på cykeln.

// Kalle


En sucker för cola

Inne på min andra vecka vad gäller projekt 15. Men jag är rätt svag för cola så helt bra går de inte. Förra helgen drack jag någon för mycket och åt lite väl mycket mat. Men på veckorna går de bättre, äter mycket mindre potioner än vad jag brukar trycka i mig. Och så äter jag på någorlunda regelbundna tider. Snart är de helg igen och då hoppas jag kunna visa bättre karaktär än förra helgen.. På måndag är de vägning igen, hoppas på att man lättat något kilo!

// Kalle

Full fart

Idag körde jag ett löppass i hög fart. Började med uppvärming i 2,5km för att sen bränna allt jag hade på 5an i vid kullingshof. Och jävlar va jobbigt de va att maxa! Än så länge har jag väl inte så ekonomisk löpning så de gör väl de ännu jobbigare. Sen är den femman väldigt kuperad så de gör ju att de tar lite längre tid än en flack (inte för jag sprungit någon flack femma).De hela tog 25:06 vilket inte är så dåligt med tanke på att jag bara löptränat i två veckor. Sen blev de nerjogg i 2,5km vilket också va riktigt jobbigt för kroppen va helt tom på energi då.
Själva poängen med detta passet va att veta lite hur jag står formmässigt och hur jag kommer att utvecklas. Nu kommer de dröja ett tag innan jag maxar ut igen iaf på femman. Kan bli på milen om någon vevka för att veta hur fort de kan gå. Men nu ska jag kämpa för att bli lite snabbare och hoppas att kunna springa femman någon minut under 25, kanske 23? Sen ett mål är att klara av milen under 50. Kanske får mäta upp en flack asfaltsmil istället för terränglöpningen. För på Kalmar Ironman så är de asfalt och inte backig skogsterräng.

// Kalle

Hur mycket vill jag?

Den frågan va jag tvungen att ställa mig idag när jag kom hem från jobbet, för sugen på att träna va jag inte! Hur mycket vill jag genomföra Kalmar Ironman? Och de vill jag verkligen göra så då va de bara att sätta på sig cyklekläderna och ge sig ut i blåsten. Men de blev inget jättebra träningspass, fick inte upp pulsen något utan mjölksyran kom strax över 70% av maxpulsen. Vet inte va de kan bero på? Någon som har en idé får gärna förklara för mig. Men farten landade på 30 km/h vilket får anses som bra i denna vinden och när snittpulsen hamna på 66%.

Imorgon är en ny dag och då står löpning åter på programmet. Hoppas jag känner mig piggare efter jobbet så de är lätt att komma ut. Skulle sitta fint med ett pass runt 12,5 km.

// Kalle

Kanske

Kanske inte lika bra vecka som förra, men jag får ändå godkänna den. 3 löppsass och 2 på cykel. Man kände sig rätt trött i kroppen efter att man börjat jobba igen efter semestern. Men till nästa vecka kanske man hittat lite rutiner igen och de går lättare att träna. Men vädret gör ju att man inte är lika sugen på att cykla, åska och regn är inget trevligt. Men ska man klara av en ironman så behöver man nog ut när de är dåligt väder också ;-)

// Kalle

Så jävla rätt!


Jag kan trolla!

Idag hade jag planerat ett cykelpass på runt 60km, men eftersom jag kan trolla så blev de inte så! Utan de blev 32km istället. Jag ska inte avslöja hur jag gjorde men jag kan ge två ledtrådar, åska och regn....
Men 32 km är inte fyskam de heller! Jag körde i mycket lugnt tempo idag eftersom jag hade tänkt springa imorgon och vill inte känna mig trött i kroppen då. Snittpulsen hamnade på 66% och farten strax under 30 km/h, vilket får ses som något bra. Jag måste lära mig träna lugnt , varje pass ska inte innehålla mjölksyra. För så ser nästan varje pass ut idag, ofta är de någon backe som jag kör "fullt" i för att få känna pulsen öka och mjölksyran komma. När man kommer in efter träningen ska man inte vara så slut att man inte vill ut igen (klart att vissa pass ska man pressa mjölksyretröskeln framåt). Känslan man vill ha är att fan de här kändes bra nu vill jag ut igen! 


// Kalle

Trött "triathlet"

Imorse när klockan ringde va jag riktigt nära att slänga ut den genom fönstret och skita i att gå upp! Va jävligt trött, ändå somna jag för mig rätt tidigt igår. Men de är väl så här efter semestern, de tar några dagar att komma in i rutinerna igen. När jag kom hem slängde jag i mig två mackor och försökte hitta motivation att träna. Somnade nästan sittande i soffan, men jag lyckades ändå på något sätt lura kroppen att ta sig ut och springa! Blev 63 minuters löptur i måtligt tempo. Men de viktigaste är att genomföra och inte farten.
Får se hur de känns imorgon i kroppen, borde köra ett pass imorgon igen innan de blir en eller två dagars vila. Men är jag alldeles för trött så kan de nog bli soffan efter jobbet istället ;-) Sen så måste jag tvätta bilen imorgon för att göra den fin så vi kan få sålt den så snart som möjligt! Har även varit och fixat med den idag i någon timme efter träningen. Så mycket lugn och ro har de inte blivit idag. Men de är snart helg så då får jag ta igen förlorad tid!

// Kalle

Projekt 15

Nu är semestern över, de har varit hur skönt som helst! Kanske lite för skönt.. När jag ställde mig på vågen i morse så tickade den iväg ända till 94,5! De är 5 kg + sen vätternrundan i Juni. Så nu är de väl bara att lägga om kosten och gå ner dom där 5 kilona, och när de är klart så är de bara att försöka få bort 10 till. Runt 80 tror jag är rätt lagom för en "triathlet" som mig. Så från och med idag startar jag projekt 15 så får vi se när jag går i mål med detta.

// Kalle

Bra start!

Nu va första veckan avklarad. Och den kunde nog inte blivit så mycket bättre! 17 mil cykel och 30 km löpning. Hoppas att kommande veckor kan bli lika bra. Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska träna för Ironman. Men jag har kollat på lite olika träningsprogram. Jonas Colting har ett och då börjar man träna efter de i November så tills dess ska jag bara "komma i form".
Känns skönt att de är "lätt" att springa 10 km utan att ha tränat löpning senaste året. Snart kan jag nog öka på till 15 km. Iaf ett pass i veckan. Men de är bäst att skynda långsamt så jag inte drar på mig någon onödig skada. Har haft problem med både knän och benhinnor förr i tiden. Och en anledning kan nog vara att jag tränade mer än va kroppen orkade. Så de viktigaste nu är att lyssna på kroppen och ta den vila som behövs!

// Kalle

Horlatriathlon

Idag går horlatriathlon av stapeln. De är en sprintvariant, 400 meters simning 27 km cykling och 7,6 km löpning. Jag har ställt upp tre gånger och de är denna tävlingen som väckt mitt intresse för triathlon. Men i år ska jag inte ställa upp för jag känner att jag inte kan prestera så bra som jag vill. Hade nog fått en tid någon minut bättre än förra året och de räcker inte för mig. Så jag åker dit med en kamera och fotar istället. Kommer bli hur bra som helst för motivationen framöver!

// Kalle

7,5 timmes träning på 4 dagar

Efter en tuff inledning på veckan känner jag mig lite sliten idag. Igår körde jag ett dubbelpass. Först 10 km löpning sen 51 km cykling med vck. Jag va helt slut efter löpningen, men fick för mig att jag skulle testa och cykla efteråt. Jag hade tänkt ligga på rulle hela tiden men så blev de inte... När vi va färdiga hade vi haft ett snitt på 33,7 km/h! Då är de bara att bita ihop och hoppas på de bästa.

Idag blir de ingen träning utan bara ta de lugnt. De är min sista semesterdag så de blir lite semesteraktiviteter, typ som att grilla hos mamma och pappa! Och kanske bada? Nja, skulle väl vara hundarna isf ;-)


// Kalle

Vila?

Idag är de inte vila utan de är löpning som står på programmet. Men de hade varit skönt med vila idag. Lite trött i kroppen, men de kan väl vara för jag precis har gått upp. När jag varit ute på en promenad med hunden kanske de känns lite lättare i kroppen. Läste en del triathlonbloggar igår och de funkar som tändvätska för motivationen! Ska lägga ut några på min blogg hade jag tänkt. Men får nog ta lite hjälp av syrran som sköter allt de där med designen ;)
Återkommer


// Kalle

Distanspass 89 km

Idag fanns distanspass på cykeln inplanerat. Och vilken tur jag hade med vädret! Det fantastiska sommarvädret gjorde mig inspirerad och motiverad. Gick ut i ett ganska lugnt tempo eftersom kroppen fortfarande va stel efter måndagens löpning ( jag har 368 dagar på mig att få kroppen att springa ordentligt!), men efter ett tag höjde jag farten och intensiteten. Slutade på ett snitt på 30,3 km/h och en puls på 74% av max. Inget snitt som skrämmer många men jag är nöjd när jag kör över 30 på mina distanspass. Hade man kört i grupp hade de kunnat gå betydligt snabbare. Pulsen kanske va något hög för att vara distanspass. På Ironman hoppas jag  kunna hålla ett snitt på 33! Och få en sluttid på 5:30 på cyklingen.

// Kalle

Träningsvärk

Gårdagens löpning känns verkligen idag! Och de va bara 10 km.. Men efter några pass till borde de inte bli någon träningsvärk. Sen så stretchade jag inte efter träningen igår vilket kanske hade varit att föredra. Så idag fick de bli 34 km cykling för att mjuka upp kroppen något. Och de kändes rätt bra, de jobbigaste va att lyfta ner cykeln för trappan.
Om de blir träning imorgon blir de cykling igen. Vill inte stressa med löpningen utan vill att kroppen ska kännas 100%  innan jag sticker ut och springer igen. Vill inte åka på någon onödig skada.

// Kalle

Ny pulsklocka?

Skulle kanske behöva en pulsklocka nu när jag ska göra en "satsning" på Ironman. Det är inget större fel på den jag har idag mer än att jag får ha den i fickan när jag springer eftersom den är till för cykel. Så en klocka som är gjord för triathlon/multisport hade varit att föredra. Och helst en med gps så man ser hur långt och snabbt man springer! Vilken hade ni valt?Garmin 310XT, 3500 spänn enligt prisjakt. Sägs vara triathletens bäste vän, men de är nog garmin själva som kommit på de? De är absolut inte den vackraste klockan på marknaden. Men jag tror att den ska vara väldigt mycket bättre än va den ser ut! Och de klumpiga utseendet har den bara för den har en inbyggd gps vilket är ett stort plus.


Polar RS800CX,4400 med gps. Är enligt mig den snyggaste av dom tre! Min cykeldator nu är en polar så jag vet att de är bra grejer! Och vill man ha gps så får man köpa till de och ha på överarmen.


Suunto t6c, 4600 spänn med gps. Den här vet jag inget om och har har inte läst så mycket om den heller. Men den ser ockås rätt bra ut men även här måste man köpa till gps om man är intresserad av den funktionen, vilket jag är.


// Kalle

Löpning

När jag vaknade idag va jag lite roslig i halsen och motivationen va i bott. Men efter lite frukost och surfande började motivationen komma krypande. Så de va bara att snöra på sig löparskorna och cykla till spåret här i Vårgårda. Löpningen kändes förvånandsvärt "lätt". De regnade och va rätt blött i skogen, men de har jag inget emot utan tvärtom gillar jag när de är lite lerigt och kladdigt. De blev två varv runt 5an och de tog 61 minuter, ingen stress utan gick på känsla. Iofs hade jag väl inte kunna springa så mycket snabbare heller. Jag har bara sprunigt 9 pass i år och bara ett på senaste 4 månaderna.

Nu ska jag bara komma på hur jag ska lägga upp min träning i höst. Hur mycket ska jag springa i veckan? Hur mycket ska jag cykla? Och när jag ska börja med simningen? Hur hårt kan/ska jag pressa min kropp? Jag vill gärna se resultat snabbt och de är inte de jag behöver, de är ju faktiskt ett helt år kvar tills Kalmar triathlon. Bättre att skynda långsamt så jag inte drar på mig några skador. Om de är någon som har lite tips och idéer på hur jag ska lägga upp min träning så lyssnar jag mer än gärna (skriv en kommentar)! Kan vara bra att ha en "tränare" ;-)

// Kalle

Vila

Vila är viktigt så igår och idag är de vilodagar. Får se hur man "känner" sig imorgon. Nu ska jag ut och titta på cykling i Vårgårda!

// Kalle

RSS 2.0