Färdigtränat!

Igår passerade jag 15000 träningsminuter för 2009 vilket jag hade som mål. Så nu kan jag sluta träna och ladda batterierna till januari! Nej så illa är de inte. Nu är de bara fortsätta så man får en riktigt fin siffra när året är slut. Ska nog försöka hinna med iaf 3000 minuter till innan året är slut! Sen blir de att höja ribban för 2010 med riktigt mycket fokus på Kalmar triathlon! Kan bli hur bra som helst.


// Kalle

ps, 2007 tränade jag 9400 min, 2008 blev de 11800 min. Så jag har ökat en hel del tills i år! Och då tyckte jag att jag tränade jävligt mycket förra året...

Dubbelpass

Blev dubbelpass idag också. På förmiddagen blev de ett löppass vid kullingshof. Va tvungen att mäta 5an där med nya klockan! Och så klart va rundan kort, 4,85km! Lite surt att mitt pers på 10 km inte är just 10 km! Utan 9,7... Så nu får jag väl försöka sätta ett som verkligen stämmer. Har funderingar på att åka till Alingsås och springa på friidrottsbanan där. Blir att försöka springa sub50.

 

På kvällen blev de trainer-träning med Anders (vi ska väl försöka köra 2-3 pass i veckan tillsammans). Han körde 30 minuter vilket inte är helt dåligt för någon som inte tränat sen början (?) av 90-talet.. Och jag körde 45 minuter med 4 stycken 5 minuters intervaller. Va lite seg efter förmiddagens löpning men efter 10 minuters uppvärmning va de bara att trycka på!

Imorgon är en ny dag får se hur kroppen känns då. Men de blir iaf simning på kvällen! Känner jag mig pigg så sticker jag ut och kör ett lungt pass löpning på förmiddagen.

// Kalle


Födelsedag

Igår fyllde jag 25 år, börjar bli gamal nu ;) Jag fick en Garmin FR 310XT! Riktigt gött med en gps klocka. Kul att äntligen veta hur långt och fort man springer. Men de va lite jobbigt att springa med den ;) Jag började självklart lite för tufft men så ville jag inte sänka farten för de syns ju på funbeat när jag laddar över träningen dit! Får lära mig att springa lite lugnare och våga sänka farten när de blir tufft ;) Kommer säkert få många sköna och tuffa mil med den klockan!

Här kan ni se passet: Funbeat

// Kalle

Vila

Idag har jag bara legat på soffan och tagit de väldigt lugnt. Har känt senaste dagarna att kroppen varit trött. Löpningen i tisdags kändes seg, även roddpasset i onsdags va segt. Så idag fick de bli vila från allt va träning heter. Istället har jag ätit tacos för ett helt fotbollslag, så nu rullar jag fram. Måste verkligen lära mig de där med matintag! Annars blir de väldigt besvärligt att klara projekt 15. Där har jag inte uppdaterat er på ett tag men de går framåt eller rättare sagt nedåt.
Imorgon är de träning igen. Börjar med simning på morgonen och sen kanske ett lätt löppass på eftermiddagen.

// Kalle

Roddmaraton

42km rodd, kan de vara något? En träningskompis har väckt den idén. Då pratade han om sub3, ganska högt uppsatt mål! 2:08 varje 500-ing (tror jag). Och så ska man hålla på i tre timmar! Helt galet! Men ju mer jag tänker på de så känns de lockande. Nästa gång jag kör rodd så kanske jag ska lägga mig på de tempot och se om jag klarar av iaf 20 km i de tempot.

Idag har jag sprungit 15 km terränglöpning. Kändes gasnka lättsprunget, lite ont i vänster höft. Sen har jag fortfarande massa blåsor på fötterna, men de är väl bara tejpa innan jag sticker ut nästa gång så kanske de funkar. På kvällen var de träning med Herrljunga simsällskap. Riktigt hård träning idag, plus att jag va lite trött i kroppen efter löpningen. Fick kramp mot slutet, måste dricka mer när jag kör dubbelpass.
Träningen rullar på riktigt bra nu!

// Kalle

Väldigt bra träningsdag!

På förmiddagen va jag på gymet och körde roddmaskin. För två veckor sen körde jag 10 km på 43 minuter. Men idag va siktet inställt på sub40. Jag öppnade första 5000 meter gasnka hårt för att sen bevaka sista biten in. Tiden blev 38:37! Riktigt gött faktiskt! Men händerna gick sönder gasnka ordentligt (ändå hade jag cykelhandskar), men lite svinn får man räkna med.

På kvällen va jag och Mikaela i Herrljunga och simmade. Började med lite lätt insim i 5 minuter. Sen körde jag 10x100 meter med start på 2 minuter. Sist jag körde klarade jag bara 7 intervaller. Men idag klarade jag mig hela vägen! Och 100ingarna landade på 1:40-1:45. Nu får nästa mål bli att öka till 30x100 med start på två minuter. Men de kommer nog dröja ett bra tag innan jag klarar av de, för idag fanns de inte speciellt mycket krafter kvar när jag kom till kaklet sista gången!

// Kalle

Vecka 41

En riktigt bra vecka! 5 pass simning, 2 pass löpning och ett på trainer. De optimala kanske hade varit att byta ut ett pass i vattnet mot trainern. Men bättre att fokusera på simningen än cyklingen, iaf just nu! Veckans bästa träningspass måste ha varit löpningen i torsdags då jag sprang pers på 10 km! Slaktade de fyra (?) år gamla perset med 90 sekunder, de nya perset på 51:30! Nu är jag väldigt sugen att springa 10km på bana eller en "platt asfalt" och försöka komma under 50 min. De borde gå, för den milen jag brukar springa är väldigt kuperad terräng! Svårt att få något flyt i löpningen då.

På gårdagens crawlkurs i borås fick vi simma en 25 när tränaren gick med och studerade oss. Och han hade inget att klaga på hos mig! Känns väldigt kul att träningen har gett resultat! Och vi fick även träna en hel del på åvoltvändningar i går, och dom börjar sitta bättre och bättre! Så nu kan jag börja använda mig av de i min träning! Imorgon ska nog jag och Mikaela till herrljunga och träna simning, då ska jag försöka köra 10x100 med start på två minuter. Förra veckan klarade jag bara 7 stycken, men jag skyller på att de va för många medsimmare som va i vägen..

Just nu är de jävligt kul att träna!!

// Kalle

300 dagar

Nu är de 300 dagar kvar till Kalmar Triathlon. Träningen flyter på väldigt bra! Just nu är de mycket simning på programmet och lite cykling. Så får de vara under hösten. Cyklingen smygar jag i gång igen i vinter nångång. Då blir de trainer och spinning. Löpningen funkar ganska bra tycker jag. Har ingen smärta i bena eller fötterna (förutom blåsorna..). Ska försöka springa ett distanspass i veckan på minst 80 minuter. Kanske inte låter så mycket för er rutinerade men för mig som är nybörjare är de en hel del att ta sig igenom ;) Sen ska jag försöka springa ett intervallpass i veckan. Måste försöka få upp farten, inte för de är så viktigt men de är bra med variation på passen.

// Kalle

Kul i vatten

De är riktigt roligt att simma! Igår va jag och tränade med Herrljunga simsällskap, tuff och bra träning. Hade lite problem med kramp i foten, får se till att dricka mer innan träning. För tre veckor sen började jag min simträning i Borås. Då kunde jag inte simma 25 meter med bra andning. Nu tre veckor senare kan jag simma några 100ingra med tretaktsandning, vilket betyder att man andas på var tredje armtag (tror jag;)). Men jag har massor kvar att lära, men när väl andningen funkar som är de viktigaste kan jag börja jobba på armtagen och bensparken.
På min första lektion så sa tränaren att vi skulle lära oss voltvädning. Helt onödigt va min spontana reaktion, jag ska ju simma i öppet vatten och då behöver jag inte kunna voltvända. Men tre veckor senare så står de högst upp på min önskelista ;) Efter studerat youtube i veckan där jag lärde mig grunderna så försökte jag några vädningar igår, inte så lätt som man kan tro! Men ge mig tre veckor så fixar jag de också ;-) De viktigaste är att andas ut genom näsan när man snurrar runt, annars blir de obehagligt...
När vi (jag och Mikaela) va i Borås för två veckor sen klockade jag en 50a och nådde kaklet på 36 sekunder. Ingen tid som skrämmer någon. Masters VM går i Göteborg nästa år och kvaltiden på 50 meter fritt är 28,2...

// Kalle

RSS 2.0