Vila

Har börjat veckan med två dagars vila. Kroppen kändes rätt trött efter simningen i söndags. Va ett "helvetespass"! Men väldigt lärorikt och nyttigt. Och i Lördags sprang jag 20 km vilket gjorde de lite motigare i vattnet. Men nu känner jag att springet i bena är på väg tillbaka så imorgon kör vi igen!
Kan bli fyra simpass denna veckan! Kör en riktig satsning mot vansbro nästa år. Undra vad för tid som är realistisk. Hade varit väldigt trevligt att simma under 50 minuter. Men då är nog 55 mer troligt. Men med 2-3 träningar i veckan så ska nog till och med jag lära mig crawl! Så målet för nog bli under 50 ändå.

// Kalle


Simträning

Igår åkte jag och Mikaela till herrljunga för att träna crawl. De är mycket svårare än vad man tror! De där med andas utan att få med sig halva basängen är lite spännande. Efter en halvtimmes plaskande fram och tillbaka kom Herrljunga Simsällskap och hade träning. Vet inte riktigt hur de gick till men helt plötsligt är jag med dom och tränar. Mycket bättre träning än i Borås där jag också har ett medlemsskap i SK Elfsborg. Så nu kommer de nog bli mycket simträning framöver. Herrlunga har träning onsdag, lördag och söndag. Och på söndagar kan de bli dubbelpass eftersom SK Elfsborg har träning på söndagar. Kan bli hur bra som helst det här!

// Kalle

Projekt 15

Kanske ska passa på att uppdatera projekt 15 också. Nu har de gått sex veckor sen jag startade och jag har tappat 4,2 kg. Känns helt okej men senaste två veckorna har de gått sådär, mycket onyttig mat och sötsaker. Men nu blir de skärpning i två veckor för att komma ner två kilo till, och sätta ett årslägsta ;-)

10,3 kilo kvar tills jag har min "triathlonkropp" ;)

// Kalle

Vätternrundan

Idag fick jag cykla (vätternrundans egna tidning) i brevlådan! Får en väldigt härlig känsla i kroppen när jag bläddrar igenom den och kollar på bilderna. De är något väldigt speciellt med Vätternrundan, kanske är de att man är uppvuxen i motala helgen innan midsommar? Eller så är de att 19000 (?) cyklister samlas för att besegra sveriges näst störta sjö? Längtar redan till starten den 19 Juni kl 04:32. Och nästa år ska jag lyckas cykla under 9 timmar! I år missade jag med 17 minuter, ryggen höll inte. Men i år har jag tränat 150 mil mer än vad jag gjorde under 2008 och jag hoppas få ihop fler mil under 2010. Så jag kommer garanterat vara mer tränad än i år!

Vi är cirka 30 pers från happymtb.org som kommer starta 04:32 med sikte på SUB9 så de känns som vi har alla förutsättnignar att klara av vårat mål. Och vädret ska väl inte bli sämmre än årets regnrunda. Detta kan bli hur bra som helst!

// Kalle

Mountainbike

Skulle vilat idag men de fina vädret gjorde att jag stack ut och körde lite i skogen. Håller mig till löpspåren som är rätt snälla om man jämför med "mountainbikestigarna". Behöver lite mer känsla innan jag tar mig an dom. Har tränat ganska bra senaste månaden och hoppas de får rulla på framåt. Borde körde lite mer racer innan de blir för "dåligt" väder. Målet är 450 mil i år och jag har 46 mil kvar. De ska väl gå att lösa hoppas jag.

Höger eller vänster?

Svarta strumpor och orakade ben??

 

Detta är vad som erbjuds

 

Haha ser livrädd ut!

// Kalle

Härlig löpning

Dagens löpning va fantastisk, härligt väder och vacker natur! Enda negativa va att jag hade ont efter mina skavsår. Tejpade hälen rätt mycket så den funkade ganska bra, men har nu rejäla blåsor på hålfötterna. Men de ska väl läka med tiden. Jag trampade snett flera gånger, vet inte om de beror på dom nya skorna eller att jag hade lite ont i fötterna och löpsteget blev annorlunda.
Hade med mig kameran ut idag för att få lite bilder på bloggen, hoppas att de inte är en engångsföreteelse. Bloggen blir lätt tråkig när de inte finns några bilder! Men tror inte dom blir så glada om jag tar med mig den till badhuset när jag simmar, så de är väl ända gången jag har en anledning att inte fota mina träningspass ;-)

// Kalle

Nya skor

Mina gamla skor har verkligen gjort sitt! Dom har varit med i tre år (?) och de är väl två år för mycket när de gäller löpskor. Har fått lite känningar i benhinnorna och de kan mycket väl bero på att mina gamla skor sett sina bästa dagar. Så äntligen fick jag ur tummen och köpte ett par nya. Blev ett par Adidas Salvation, hoppas att dom ska funka för mig. Och gör dom itne de får jag byta ut dom inom 28 dagar. Första passet med dom blev i lördags och kan inte säga annat än att de kändes jävligt bra! Har aldrig sprungit så fort som jag gjorde då. De blev knappt 9 km med 4:57 tempo (ungefär ;))! Fick lite skoskav men de är ju nya skor så de får man räkna med. Va inte meningen att de skulle bli så högt tempo men jag rycktes med. Lagom att springa runt 6 minuters tempo tills jag byggt upp den styrka jag behöver i musklerna.

 

// Kalle


Överskattning

Jag överskattade min kapacitet när jag skrev att de inte skulle bli några problem att köra under 3 timmar på Mjörn i söndags. Jag kom iväg med några stycken som verkade vara intresserade av att köra under 3 timmar. Men farten va ryckig och jag fick bita i som fan för att hänga med uppför backarna i början. Jag blev trött fort och hade problem att hålla rullen när de växlades tempo. Höll gruppen i 6 mil för att sen vara tvungen att släppa. Körde rätt lungt ett tag för att vänta in nästa grupp, men den gruppen kom aldrig så jag fick börja köra lite själv. Kom snart ikapp en som hade släppt den gruppen jag körde med (?). Vi körde rätt lugnt tills de kom ikapp en från Lygnens, då började dom växeldra med mig på rulle. Med 2 mil kvar kände jag mig stark igen och gick fram och tog mina förningar. Efter "vilan" så kände jag mig starkare än dom andra två i gruppen så jag tog något längre och hårdare förningar för ha chansen att komma under 3 timmar. Sista milen in mot Alingsås hade vi plockat upp några cyklister till som bara låg på rulle på mig och lygnaren. Nu gick de riktigt fort igen för att klara målet på 3 timmar. När jag stoppade klockan så hade jag 30 sekunder till godo på mitt mål.
Och de va mycket problem att komma under 3 timmar fast vädret och sällskapet va de rätta. Nu va banan lite längre än va jag hade räknat med så snittet va tvunget att vara lite högre än va jag räknat med. Nöjd med 34,3 i snitt och ett väl genomfört lopp! De va de snabbaste jag snittat på ett lopp så formen är riktigt bra nu!

// Kalle

PS, Jag hade två (!) personliga fotografer med mig längs banan. Enligt ryckte hamnade jag på några 100 (?) bilder. Har inte sett dom än men så fort jag får tag i dom lägger jag ut några!

Mjörnrundan

Imorgon är första söndagen i september och då är de Mjrönrundan i Alingsås. Om de inte regnar allt för jävla mycket imorgon kommer jag köra mitt 5e lopp. Finns två alternativ 6 och 10 mil. Blir den längre varianten isf, och jag hoppas på en tid strax under 3 timmar. Bara sällskapet är de rätta så ska väl inte de vara några problem.. Ska försöka få med en kamera så jag kan få lite bilder på bloggen. Återkommer imorgon med resultat!

// Kalle

Summering

Nu är hösten här! Eller iaf är september här och då ska jag försöka summera augusti. Om man bara kollar träningsminuter så var augusti den tredje bästa månaden i år, med 1551 träningsminuter! Mitt mål i år är att träna 15000 minuter och då ska jag snitta 1250 i månaden. Så allt över det tycker jag är jävligt bra! Har haft en bra blandning mellan cykling och löpning, men med facit i hand så har jag gått på löpningen lite för mycket! Vilket har resulterat i att jag börjat få problem med benhinnorna. Men nu ska jag försöka hålla passen korta, runt 30 minuter är nog rätt lagom i september. Måste lära mig skynda långsamt, behöver inte kunna springa maran på träning, de är fortfarande långt kvar till Kalmar.

Får se vad september har att erbjuda. Jag hoppas på en del cykling till innan de är dags att plocka in racern för trainerträning. Målet för året är 450 landsvägsmil, just nu har jag 60 mil kvar till de målet.  Man kan jämföra de med förra året, 279 mil. Så jag har ökat träningen en hel del! Mer om detta i framtida inlägg.

 

// Kalle


RSS 2.0