Gott nytt år!

Nu har jag tränat årets sista träningspass! Kollade lite snabbt och jag har tränat 203 dagar och 257 pass 2009. Inte så illa! Jag har tränat 18588 minuter målet va 15000. Så det målet slaktade jag. Vet inte riktigt vad jag ska sätta upp för minut mål till 2010. 2000 minuter i månaden känns lite väl tufft det har jag bara tränat en månad i år. Men 20000 minuter känns inte så mycket "bara" 1500 mer än i år. kanske 21000 minuter. Det känns som en bra siffra. Men jag hoppas ändå på 24k minuter ;)

Sista passet för året blev längdskidor. Och det va ett riktigt bra pass, första 5km körde jag i 3:45 tempo. Sen körde jag ytligare 8 km i 5:00 tempo. Skönt att avsluta 2009 med ett riktigt skönt träningspass. Nu kan inte 2010 misslyckas! Imorgon kan det nog bli ett distanspass på skidorna bara vädret är det rätta.

Nu ska jag duscha och ta på mig nyårskläderna sen åka vi åka iväg till Herrlunga för att fira in det nya året med syster, Anders och lilla Kevin =)

Det där med nyårslöften känns lite löjligt, varför ska det behöva bli 1 januari för att man ska ta tag i sitt liv? Men jag får väl vara lite löjlig nu, mitt nyårslöfte är att inte dricka läsk eller äta godis förrän jag väger under 80kg! Mer om det i morgondagens blogg.

Ha nu en trevlig kväll så syns vi 2010!!


// Kalle


Soft

Det blir en soft avslutning på 2009. Ingen träning idag heller. Men imorgon ska förhoppningsvis jag och Mikaela längdskidor! Ska väl försöka ta och sammanfatta 2009 om någon dag. Detta är ju året som jag verkligen har ökat min träningsdos så det ska bli intressant att jämföra det med tidigare år.

Har ni några nyårslöften? Det kommer jag att ha, men det tar vi sen ;)


// Kalle

Vinter?

Nja det va väl vinter för någon dag sen. Nu är det plusgrader och lätt regn.. Men det stoppade inte mig från att åka lite skidor efter simningen. Men det är svårt med fästet när det är töväder. Så det va inget roligt alls att köra. Och min överkroppsstyrka är inget att skryta med så jag orkar inte dubbelstaka speciellt länge. Så då går det sakta, men det är bättre än inget?
Nu hoppas jag på några minusgrader så den snön som ligger kan räddas. Det hade varit skönt att slippa åka utanför kommungränsen för att åka skidor. Löpning är ingen idé att ens tänka på just nu. Dumt att riskera att halka och skada ett knä eller två.


// Kalle

Julledig

Idag är det tredje dagen jag vilar. Känner mig lite smålat när jag inte tränar, men det är bra för kroppen att få ta igen sig lite. Det kommer säkert dagar då jag önskar jag hade vilat istället ;) Men imorgon kör jag simning på förmiddagen och efteråt blir det nog längdskidor om vädret tillåter det! Borde vara rätt fina spår på hemmaplan nu när det kom mer snö under natten.

// Kalle

Julafton

Då va det äntligen julafton. Och idag blir det ingen träning, skönt att vila kroppen efter längdskidåkningen igår. Men imorgon kan det kanske blir lite skidåkning igen. Nu har julfrukosten ätits och jag ska snart duscha innan jag ska ta mig till mamma och pappa för att fira jul där med allt som hör till.
Dagens julklappstips är att ha någon att dela glädjen och motgångarna med. Och mitt "bollplank" är Mikaela. Det är nog inte allitd hon uppskattar mitt tjat om träning för jag när väl drar igång och pratar om tex Kalmar så kan det gå åt rätt mycket tid för att prata om simning, cykling och löpning ;) Men hon lyssnar och stöttar mig i det jag väljer att göra. Hon hjälper mig att hålla motivatonen på topp fast det kan vara lite motigt ibland. Och det bästa av allt, hon är lättlurad ;) Det va bara att köpa henne en cykel så väcktes intresset för cykling. Nu har hon cyklat två vätternrundor och den tredje blir till sommaren. Undra om jag kan lura henne till att börja med triathlon? Simning va inget svårt att få henne att börja med och cykling håller ju hon på med. Så nu ska jag bara få henne att börja springa. Sen knyter vi ihop säcken ;)

God Jul Mikaela, jag älskar dig!






God Jul till er andra också!


// Kalle

1 dag kvar till julafton

Som cyklist handlar det om att köra med stil. Jag vet inte hur strikt det är för tiathleter men för att få respekt som cyklist kan man inte se ut hur som helst. Benen ska vara solbrända och rakade! Sen måste man ha matchande kläder. Jag tror att det kan bli ett sånt är kit till våren för mig, och med ett par matchande byxor blir jag kung i Vårgårda ;)


Assos Six-Days Pack nr. 77 1385:-


// Kalle

Ett Vansbro

Idag har jag varit rätt mosig i benen efter gårdagens skidåkning. Så det fick bli ett lugnt pass i bassängen. Efter lite insim så körde jag 30x100 meter med en starttid på 2 min. Och det är rätt skönt att kunna skriva att jag tog det lugnt när det ändå gick så "fort". Simmade 100ingarna på 1:35 och det är ett riktigt behagligt tempo. Va inte längesen jag inte ens klarade 100 meter under 2 minuter... Så vansbro under 50 minuter känns inte så avlägset nu. Sub45 kanske vore något...


// Kalle

2 dagar kvar till julafton

En snygg hjälm är A och O när det gäller cykling. Den måste passa cykeln! Det går ju inte att komma i en blå hjälm och ha en röd cykel. Nej det går bort på riktigt. Jag har en en sådan som är här nedanför och den passar perfekt till min cykel! Och jag har lite tur att klubbfärgerna går i rött och vitt.
Sen lägger jag in en hjälm till, men frågan är hur snabbt måste man cykla för att man ska "få ha" en sån? Man ser nog lagom dum ut om man bara cyklar på 6 timmar på kalmar med en sån kruka på huvudet. Skriv i kommentaren om när ni tycker det är okej med tempohjälm.



Bell Sweep 833:-



Bell Meteor II 995:-


// Kalle

Längdskidor

Igår åkte jag iväg till Falköping för att få åka lite längd. Hade läst på skidspår.se att deras konstsnöspår va åkbart. Tyvärr stod det inte hur långt det va, eller jag såg inget iaf. Det va bara 1 km långt. Trodde det va samma so förra året och då va det 2-2,5? Men 1 km är bättre än inget! Lite trist att hålla på att åka runt runt runt. Men det blev 15 varv innan jag tröttnade. Sen va det rätt kallt också, typ minus 14. Och det är lite för kallt för att Kalle ska trivas.
Idag har jag jobbig träningsvärk i benen, trodde inte att dom muskelgrupperna existerade ;) Men det är inte så farligt i överkroppen, men igår kände jag mig ändå rätt svag. När jag åkte förra säsongen hade jag ju pumpat en del på gym innan så då va jag starkare. Men nu har jag betydligt bättre kondis så det går nog på ett ut. Imorgon ska jag nog åka till Falköping igen eller så blir det Ulricehamn om dom har fått ut sin snö tills dess.

// Kalle

3 dagar kvar till julafton

Varför inte åka ner till Mallorca innan den riktiga vårvämen har kommit till Sverige? Känns som en ganska så fin julklapp ;) Jag hade nog valt att lägga dom pengarna på något annat. Men visst 1-2 veckor nere i värmen hade gjort underverk för formen.






// Kalle

4 dagar kvar till julafton

Idag är det egentligen 3 dagar kvar till julafton. Men eftersom jag inte va inloggad igår så får jag skriva två inlägg idag så det blir lite ordning.
Ge bort en startavgift i något trevligt motionslopp. Finns många att välja på, så välj något personen är iontresserad av. Är det cykling kan tex halvvättern/tjejvätter vara något? Är det löpning så kanske ett Göteborgsvarv eller Lidingölopp vara något? Simning så är det nästan bara Vansbro som är värt namnet för motionärer. Men varför inte ge bort en start i ett triathlonlopp direkt =) Behöver ju inte vara till en Järnman utan sprint eller olypisk är rätt lagom att börja med.

// Kalle

5 dagar kvar till julafton

Idag har vi haft lite julklappsutdelning här hemma eftersom Mikaela åker till Falun imorgon. Och en av julklapparna jag fick av hemme va ett par Malmstensglasögon. En riktigt bra julklapp!


Malmsten Swedish goggle
50:-


// Kalle

6 dagar kvar till julafton

Just nu är det typ -15 ute. Ingen trevlig temperatur att träna i. Men ska man ändå ge sig ut är det skönt med en bra mössa. Och hade det blåst ute så hade det nog inte varit fel med en rånarluva. Hoppas på lite bättre temp imorgon så jag kan springa några km.

Craft WS Champ 295:-


// Kalle

7 dagar kvar till julafton


När temperaturen kryper ner under nollan är det skötn att ha lite tjockare tights på sig. Jag har ett par sådana här, har använt dom till löpning, skidåkning och cykling. Dom har aldrig gjort mig besviken. Idag "hjälpte" dom mig till pers på 10km. Nya perset är 49:29! Inget rekord som imponerar på er triathleter, men jag är väldigt nöjd!

Craft storm tights 699:-


// Kalle

Vackert

Det här är riktigt vackert! Och det kalla vädret verkar hålla i sig. Så längdskidåkning på söndag verkar vara fullt möjligt!

// Kalle

8 dagar kvar till julafton

Dagens julklappstips har inte så mycket med triathlon att göra. Men med konditionsidrott. Och nu verkar de kunna bli en vit jul, iaf på några ställen i landet. Och det finns många bra ställen som har konstsnöanläggningar. Så snart kan man börja skida! Jag hoppas på att Ulricehamn får ordning på sina spår till helgen, isf kommer jag åka skidor på söndag. Ska bli skönt att bryta av den vanliga konditionsträningen med något annat. Så nu håller vi tummarna för minusgrader och mer snö!

 

Fischer Vasaloppspaket 2595:-


// Kalle

9 dagar kvar till julafton

Det finns inga dåliga väder bara dåliga strumpor? När det är lite kallare och blötare ute kan det vara väldigt skönt med ett par lite tjockare strumpor i skorna. Strumpor kan man aldrig få för många av.



Craft Pro Warm Strumpa 150:-


// Kalle

Distanspass i snöväder

Efter att ha vilat från löpning i en vecka så va det dags idag igen. Blev ett distanspass på 17,2 km. Riktigt nöjd med att jag springer så långt utan att det är jättejobbigt. Målet för hösten/vintern va att komma upp i 15-20km som längst och det har jag ju klarat nu. Till våren ska jag försöka springa några 25-30km. Sen vet jag inte hur mycket längre jag behöver springa på träning. Men någon/några halv IM på träning lär det ju bli när värmen kommer krypande. Om kroppen håller så kan detta bli hur bra som helst!


// Kalle

10 dagar kvar till julafton

Självklart finns det speciella skor för löpningen också. Vet inte så mycket vad som vore bättre med dessa skor, men dom ser rätt coola ut. Det följer med elastiska skoband som gör att man ska tjäna några sekunder vid växlingen, men sånna kan jag ju köpa till mina nuvarande skor. Men om det är någon som vet någon annan fördel så är det bara att dela med sig i kommentaren.

 

ASICS Gel Noosa Tri 1300:-

 

// Kalle


11 dagar kvar till julafton

Idag tipsar jag om något som inte är så nödvändigt för mig, iaf inte när det gäller ironman. Ett par tricykelskor. Sånna ska vara lättare att komma i så att växlingen går snabbare. Men för mig som har en sluttid på 13 (?) timmar på ironman så spelar det inte så stor roll om de tar någon minut extra att få på sig cykelskorna.



Time, RX TRI Carbon 485:-


// Kalle

Tufft i bassängen!

Jag har tagit det rätt lungt i veckan med träning. Kände att kroppen behövde vila efter många tuffa veckor. Så fyra vilodagar blev det. Men idag va jag och Mikaela i herrljunga och tränade med Herrljunga simsällskap. Efter några hundra meter insim körde jag 6x400 meter, inte bara jobbigt att simma så långt, det va jobbigt att räkna längder också ;-) Men jag simmade hundringarna strax under 2 minuter så jag kunde ta hjälp av klockan om jag tappade bort räkningen. Efter det va avklarat körde jag explosivitetsträning. 6x75 meter där jag ökade farten varje 25a. Sen körde jag 7x50 meter där jag gav 100% sista 25an. 10 sekuners vila och iväg igen! Riktigt trött kropp efter de urladdningen. Efter lite utsim tänkte jag se om jag inte kunde persa på 100 meter, smart eftersom jag va helt slut i kroppen.. Men upp på startpallen och iväg, och efter 100 meter stannade klockan på 1:14,30 och pers med 7 tiondelar! Inte illa alls. Kanske ska försöka igen på tisdag utan massa längder i kroppen, finns nog någon sekund till i kroppen.


// Kalle

12 dagar kvar till julafton

När distansen börjar bli lite längre kan det vara nödvänditgt att ha med sig vätska på löppassen. Iaf när de blir lite varmare ute. Tomten får gärna komma med något sånt här till mig.


NATHAN Speed 3 R 380:-


// Kalle

13 dagar kvar till julafton

Nu är det väl egentligen 13 dagar kvar för klockan har ju passerat tolv. Men jag har inte gått och lagt sig än så det är ju fortfarande fredag ;) Idag är det en ny tidning som julklappstips! Jag tycker runners är lite vassare men denna är helt okej att bläddra i. Mycket schyssta bilder och en hel del bra artiklar.


Kadens 8 nr 399:-

// Kalle

14 dagar kvar till julafton

Detta är en riktigt bra julklapp! Flaskor går det år några stycken per säsong. Och självklart ska det vara 500 ml flaskor för den stilmedvetne! Kör jag kortare rundor brukar de bli denna storleken, men när det är varmt och jag kör lite längre så brukar jag gå upp en size. Och på vätternrundan blir det litersflaskor, inget att rekomendera på träningsrundan!



5-pack Cyclecomponents, flaska, 500 ml 100:-


// Kalle

Dagens I-landsproblem

Jag har alltid problem att köra mina pass på trainern! Motivationen är alltid låg när det är dags att köra. Det hjälper ju inte att jag inte har trainern hemma utan den står hos mamma och pappa. Och det är av den enkla anledningen att jag inte vill störa mina grannar, iaf grannen under mig. Så då har jag snälla föräldrar som låter mig störa dom istället. Men då måste jag ju ta mig dit, tar väl ungefär 10 minuter att promenera dit. Så det är inget avstånd att tala om. Men det hade varit lättare om trainern hade stått i lägenheten 2 meter ifrån mig.

Men nu ska jag göra ett försök att packa ihop mina träningskläder och bege mig till mitt barndomshem för att svettas på trainern lite. Sen ikväll blir det ett pass i vattnet! Undra om jag ska orka tvätta cykeln idag?? Fan vad jag är lat!

// Kalle

15 dagar kvar till julafton

Ett lätt sätt att pimpa cykeln är att byta till schyssta däck som matchar lacken. Jag köpte ett par röda till min cykel i sommras. Riktigt snyggt, men tyvärr inte så röda längre ;-) Blir väl till att försöka göra rent dom på något sätt till säsongen drar igång igen. Nu har jag iofs slitit på bakdäcket på trainern, helt idiotiskt! Jag har ett däck som jag köpt för att köra med men har inte riktigt haft tid att byta däck än...


Michelin Pro³ Race 435:-

// Kalle

Hur svårt ska det vara??

Igår va första passet för "elitgruppen" i Herrljunga Simsällskap. Eftersom vi inte är så många duktiga simmare så ingår jag i den ;-) Och den ska hållas så liten som möjligt. Igår var det bara jag och Per som delade på en bana. Och jag fick äran att lägga upp ett pass för oss. 400 meter insim följt av 5x100/2:00, 5x100/1:45, 100 meter bada bort syran, 6x50/1:30 benspark med platta, 5x200/3:30 med dolme och paddlar, utsim. Passet tog drygt en timme, blev lite för mycket snack och för lite simma. Men man måste ju få vara lite social också. Det hade varit bättre att börja med starttid på 1:45 och sen 2:00 men det är bara att lära av mitt misstag. Nästa gång byter vi plats på dom två.

Jag måste bli bättre på voltvändningar! Jag tappar en meter per vändning mot Per! Jag vet inte vad jag håller på med riktigt. Får nöta nöta nöta för att den ska sitta som den ska. Kanske ska ta en timme åt att bara göra vändningar så kanske den sitter? När jag tittar på youtube så ser det så lätt ut! Kan säkert tjäna 3 sekunder på 100 meter bara jag får till vändningarna ordentligt.

Så här ska de se ut


// Kalle

Licens

2010 kommer jag tävla för SK Elfsborg! Känns kul att skriva så, "tävla för" ;-) Skönt att både få sim- och triathlonlicensen i medlemsavgiften! Så nu ska jag simma i tävlingsklassen på Vansbro, så jag kommer ställa upp i masters-sm i öppet vatten, inte illa! Vågar säga redan nu att jag kommer få en ganska bra placering, tror inte det kommer att ställa upp så många i min åldersklass 25-29 år. I år va det åtta i min åldersklass vinnaren simmade in på 37:07 och siste man på 47:32. Så hade jag ställt upp i år så hade jag garanterat kommit på nionde plats ;-) Men får väl ha som målsättning att inte komma sist i min klass! Så fort jag får min licens anmäler jag mig, så slipper jag tänka på det.. Men jag får vänta på min triathlonlicens till mitten av mars verkar det som. Så jag får vänta att anmäla mig till Kalmar innan dess. Men får väl ha ett öga på deras hemsida så det inte börjar bli fullt..


// Kalle

16 dagar kvar till julafton

Dagens tips är väl något dom flesta triathleter har på tävling. Sen kan man väl göre en egen med resårband, men det ger ju inga stilpoäng! För er som inte vet varför man har nummerlappsbälte, så är de för att man ska kunna vända på nummerlappen snabbt och smidigt. Under cyklingen ska den vara bakåt och under löpningen ska den vara framåt. Dagens butik är LeWa Sport i Motala. Ska väl vara en av dom bästa triathletbutikerna i Sverige enligt förstå-sig-påare. När våren börjar närma sig så kan de troligen bli en "sväng" förbi Motala för att shoppa lite. Eller så kanske det får vänta tills Vätternrundan. Hur som helst så måste den besökas!


Nummerlappsbälte 99:-


// Kalle

17 dagar kvar till julafton


Ett sånt här hjulset hade itne varit fel att få av tomten! Det hade gjort sig riktgit bra på cykeln. Ett bra allround hjul som man nog ska klara att köra 18 mils tempo med. Vill man vara lite extra cool kan man komplitera med ett sub9 bak ;-)


Zipp 404 15400:-


// Kalle

18 dagar kvar till julafton

Om man inte har råd att köpa en sådan här så kan man köpa en clip-on tempobåge till sin linjecykel. Då får man till en lite mer aerodynamisk sittställning och tjänar massor med minuter per mil ;-) Jag har inte just sånan här pinnar men något liknande. Ska försöka få på dom på cykeln snart så jag kan få in lite träning med dom på trainern. Ryggen kan behövas vänjas, det är ingen lek att sitta i tempoposition i 18 mil!



Visiontech, TT Clip-On 1735/655:- (beroende på diameter)


// Kalle

19 dagar kvar till julafton

Om man som jag tränar dom flesta passen själv kan de vara skönt att ha något annat att lyssna på än mitt flåsande. Så därför brukar jag ha en ipod med mig på mina träningspass.


iPod 5G Nano 1288:-

// Kalle

20 dagar kvar till julafton

När det är dåligt väder så här års kan det vara skönt att kunna cykla inomhus. Spinning är väl ett alternativ, men att köra trainer är mycket bättre! Då får man sitta på den cykeln man ska köra med när de blir lite bättre väder ute igen. Enda nackdelen med trainer är att de är så jävla tråkigt! Så jag försöker undvika de med lite blandade bortförklaringar. Men att försöka lura sig själv är ju bara dumt. Försökar iaf köra två pass i veckan, har inte lyckats så bra hittils men denna veckan blev det iaf två!
Om jag skulle köpa en ny trainer skulle jag nog köpa denna, att kunna se watt när man tränar är det bästa, veta hur mycket kraft som man producerar. Nu kör jag på puls/kadens (eller iaf när jag monterat kadensmätaren till min garmin...), men ibland kan nog pulsen luras det gör inte watten. Så att jag är en svag cyklist beror helt enkelt på att jag inte har wattmätare när jag tränar...


Tacx, Flow trainer (T1680) 3440:-


// Kalle

21 dagar kvar till julafton

En underställströja som är riktigt skön att ha när temperaturen kryper under nollan. Min tröja har tyvärr gett upp (dragkedjan) men när den va fit for fight så va den ett favoritplagg! Denna rekommenderas starkt.


Craft Pro Zero Extreme Polo Zip 495:-

Om ni har några tips på julklappstips så kan ni skicka ett mail till [email protected]

// Kalle

Underbart väder!

I måndags va de regnigt och grått ute! Och jag ställde in det löppasset. Idag va de helt underbart ute, men så är de december nu ;-) Så jag tog med mig Toxie ut och sprang ett lätt pass på 7 km. Lite svårt att springa med hund i koppel, man får inte till pendlingen med armarna. Men hon fick vara lös för det mesta. Nu ska jag ladda med pannkakor så jag orkar simma några längder ikväll.

 

 

 

 


// Kalle

22 dagar kvar till julafton

Med en HAD eller buff (?) runt huvudet (eller halsen för den delen) kan man inte misslyckas med träningen. Prerfekt att ha som pannband när det är för "varmt" för mössa. Iofs tycker jag nästan alltid det är för varmt med mössa. Men här nere på västkusten blir de ju sällan kallare än -10.


HAD Bandana 150:-


Så här snygg är man i en HAD ;-)?


// Kalle

23 dagar kvar till julafton

Idag var de några minus på termometern när jag sprang ut. Då är de riktigt skönt att ha ett par löparvantar. Jag har ett par från craft som gör jobbet riktigt bra. För er som inte har några, köp eller önska er ett par i julklapp ;-)

 

CraftThermal Run Glove 150:-

 

// Kalle

 


Distanspass

Egentligen skulle jag ha sprunigt et distanspass igår, men de regnade och jag va riktigt trött i kroppen så de blev inte en minut träning igår. Men idag var det riktigt skönt ute, minus 3-4 grader och solsken! Riktigt bra löpväder, iaf så här års. Rundan gick runt Kvinnestad vilket blir 20,2 km och jag hade ställt klockan på 5:50 tempo. Det va lite segt i början men efter 6-7 km kom jag in i löpningen och de flöt på utan att jag behövde tänka. Sista kilometrarna va lite tunga, men de blir lätt så när man börjar närma sig slutet, oavsett om jag springer 10km eller 20km. När jag stoppade klockan efter 1:55 så blev tempot 5:44 vilket jag är väldigt nöjd med! Skönt när man får svart på vitt att träningen verkligen ger resultat!

Dagens pass









// Kalle

RSS 2.0