24 dagar kvar till julafton

Denna klockan har jag på armen när jag tränar. En träningskompis på armen skulle man väl kunna säga. Innan jag fick en garmin har jag haft två polar och varit nöjd med dom. Men jag ville ha en klocka med gps och då kändes garmin som enda alternativet. Det enda som är negativt med klockan är att den inte är speciellt vacker. Men det kan man ju leva med. Tänker inte försöka göra en mer ingående recension än då här.Garmin Forerunner 310XT HRM 3295:-

// Kalle


25 dagar kvar till julafton

Det är redan första advent, tycker inte det va längesen jag bestämde mig för att ställa upp i kalmar 2010. Tiden går fort när man har roligt! Dagens julklappstips är något som passar dom flesta, kan iaf tänka mig att dom flesta kan hitta intressanta artiklar i denna tidningen (så länge man är lite intresserad av löpning). Jag har inte läst så många nummer av Runners men dom jag har läst har inpsirerat mig, allt från kom-igång-tips till tuffa träningsprogram för elitmotionären.

 

Runners World 6 nummer 249:-

 

// Kalle


Nysimmad

Igår va jag och Mikaela och kollade på sim-sm i Göteborg. Riktigt kul och inspirerande! Så det tog jag med mig till dagens träning i Herrljunga. Körde 5x100 med starttid på 1:45 vilket nytt rekord för mig! 100ingarna landade runt 1:30 så jag ska nog kunna köra starttider på 1:40 också. Simning är riktigt kul! Och med drygt två månaders simträning har jag gjort riktigt stora framsteg. Första gången jag skulle köra med starttid på 100 meter tänkte jag att 2 minuter borde jag ju klara. Blev både förvånad och förbannad när jag kom in på 2:10 på första 100ingen, sen va de träningspasset över... Innan Kalmar kanske jag klarar att köra på 1:20???


// Kalle


26 dagar kvar till julafton

Paddlar är något helt nytt för mig. Och säkert för några av er som läser detta också. Men de är ett träningsredskap för simning. Det ökar motståndet i vattnet och så kan man även förfina sin teknik med hjälp av dom. Jag testade att simma med paddlar för första gången i tisdags, fick låna ett par av en i klubben. Det va mycket jobbigare men de kändes riktigt bra så det är nog något jag kommer simma oftare med! Och det är ju förhållandevis billigt också.

 

Tech paddle SPEEDO 225:-


// Kalle


27 dagar kvar till julafton

Eftersom gårdagens julklapp kostade en halv förmögenhet så får dagens tips bli något mycket billigare. Jag har precis läst ut boken "Tour de france är ett jobb" där man får följa Marcus Ljungqvist under hans senaste säsong. Den är skriven i dagboksform vilket kändes lite tråkigt när jag började läsa den. Men den var mycket svår att lägga ifrån sig när man väl börjat. Så är du de minsta cykelintresserad så tycker jag du ska ta och köpa dig boken eller varför inte ge bort den i julklapp?

Tour de france är ett jobb 179:-

 

// KalleSmått apatisk

Har ingen ork i kroppen idag. Tanken va att jag skulle köra ett brickpass (?). Men de verkar de inte bli något av de. Vilan skulle inte komma fören imorgon, men kanske får bli idag istället. Har ju ändå hunnit med en del träning sen senaste vilodagen i lördags. Nu håller jag på och adventsstädar lägenheten, så den är fin till Mikaela kommer hem efter fem. Kanske finns tid till ett löppass då? Mikaela kanske har lust att följa med på några km? Vi får se hur de blir med den saken.

Julklappstipset kommer lite senare.


// Kalle

28 dagar kvar till julafton

Detta är en riktigt snygg tempohoj! Iofs finns de många vackra men jag väljer denna i bloggen för att jag själv kör på en cannonedale. Men smakar de så kostar de! Bara hjulen går väl på cirka 20.000 spänn! Men jag hade nog valt en annan uppsättning. Dischjul bak och kanske 404 fram istället för 808.

 

Cannondale Slice Carbon HI-MOD Ultimate 89.990:-


Men de är inte alla, om ens några som inte är sponsrade som har råd att köpa tempocykel för 90 papp så jag lägger ut ett "budgetalternativ" också. Med ett par tävlingshjul så blir den riktigt smutt! Undrar om tomten kan komma med en sån till mig i jul??


Cannondale Slice Carbon 105 22.990:-


Dagens fråga: Vilken tempohoj vill du att tomten ska komma med till jul?


// Kalle

29 dagar kvar till julafton

Julklappstips nummer två får bli en triathlontopp (låter lite konstigt men tror de är rätta benämningen) och ett par triathlonshorts. Toppen är riktigt snygg och jag tror att det är en sådan jag kommer ha på startlinjen i Kalmar (under våtdräkten från igår). Nu hade inte Wiggle trishortsen som är på bilden, så jag lägger in ett par andra som är riktigt snygga.

 

'

2XU Mens Comp Tri Singlet 410:- (bara överdelen)

 

 

Jaggad Spring Shorts 450:-

 

// Kalle

 


30 dagar kvar till julafton

Idag är de exakt en månad kvar till julafton. Tycker de va nyss jag började träna för Kalmar Triathlon, men fyra månader har gått snabbt. Snart är står jag där på startlinjen.

Tänkte tipsa om minst en klapp om dagen, som en liten adventskalender. Och de känns helt rätt att börja med en våtdräkt. Det är ändå simning som är första momentet i triathlon. Och denna våtdräkten ska vara en av dom mest prisvärda och bästa dräkterna. Jag kommer troligen simma i en sån här nästa säsong!


Orca S2 Wetsuit 1400:-// Kalle

ps om ni har några julklappstips kan ni maila dom till kalleax@telia.comVecka 47

En av dom bättre veckorna i höst. Det ända som saknades va ett andra pass på trainern. Men eftersom jag och Mikaela åkte till Jönköping på lördagen så blev de vilodag istället. Rätt tacksamt med två dagars vila på en vecka också. Kan behövas så jag inte bränner ut kroppen redan nu ;) Träningen flyter på riktigt bra. När jag började träna för Kalmar triathlon i början av augusti hade jag inte trott att jag skulle kunna träna på den här nivån redan nu! Men kroppen svarar bra på träningen så de är bra att glida på. För vissa är detta väldigt mycket träning! Men för en triathlet så är de inget att skryta med precis. Utan de är väl kanske ne normalvecka för en glad motionär. Men de kommer mer träning till våren! Då ökar jag säkert med några timmar i veckan. Ska bli kul att få ut cykeln igen! Om de är fint vänder någon helg så kanske jag tar mig en tur för att slippa trainern...

http://www.funbeat.se/person/calendar.aspx?PersonID=2678Nu ska jag sparka igång vecka 48! Måndagar har varit vilodag senaste 10 veckorna, men nu vilade jag i Lördags så de får nog allt bli lite löpning idag.


// Kalle

Elitisk

Simningen går riktigt bra nu! Mitt pers på 100 meter fritt är nere på 1:15 nu! Inte så illa, jag började ju med simning för ganska precis 2 månader. Men vill ner till 1:04, men då måste jag nog lägga om simträningen. Träningen i Herrljunga är väl kanske inte den mest elitiska utan är mer för glada motionärer. Och när vi simmar serier så blir de lite mycket vila för mig för jag måste vänta på att dom andra ska bli klara. Ibland simmar jag några extra längder för att bli färdig samtdigt som dom som är lite långsammare. Funderar på om vi inte ska lägga om träningarna lite, iaf en gång i veckan. Där vi kör mer på starttider. Fast de är nog inte så många utöver mig och en till som är intresserade av de. Så man får väl kanske anpassa sig till resten av gruppen. Men får väl se om jag kan övertala tränaren att de behövs tuffare träningar ;)


// Kalle

Vägen mot målet

Undra va som är jobbigast. Vägen till eller genomförandet av en Ironman? Går inte många minuter utan att jag tänker på träning nu. Mycket kretsar kring hur jag ska lägga upp träningen. De bästa kanske vore att jag skrev ett träningsprogram, men de får bli till våren när jag drar igång på allvar... Då blir de förhoppningsvis mer effektiv träning. Nu handlar de mest om att förbereda kroppen på att orka. Men de är knappt så jag orkar med nu och då tränar jag "bara" 7 timmar i veckan... Nej om man ska trampa lite på trainern innan simningen ikväll.

// Kalle

RSS 2.0